Mae Salong

Še zmeram smo skupaj – oziroma spet. Ker je Ingmar falil avtobusno postajo, se je odpeljal v Chiang Rai, midva pa v Tha Ton, naslednji dan pa smo se dobili tukaj.

image

image

Tukaj je vasica Mae Salong ali uradno Sankhtiri, hrib miru ali nekaj takega. Ironično sem bila priča že parim precej resnim prepirom z dolgotrajnim kričanjem in tekanjem po vasi. Vaščani so večinoma potomci kitajskih beguncev, tako da jedo kitajske jedi, gledajo kitajsko televizijo in imajo tajsko in kitajsko šolo. V bližini so še vasi plemen Akha in Lahu.
Vožnja sem s songthawom je bila zanimiva, cesta je nova in gladka, ampak zavita še bolj kot tanko črevo. Na vsakih ~10km so kontrole s policaji z brzostrelkami. Domačini so bruhali.
Razgledi so bili spet fenomenalni, saj smo se povzpeli na 1200m.

image

V glavnem smo zadnja dneva preživeli ob pokušanju vseh sort oolong čaja, ki ga gojijo, in posušenega sadja. Imajo neke noro dobre sladke pražene mandlje, ampak ne tako pretirano kot mi. Zbarantali smo za pol kile, midva z Ingmarjem sva po večerji že skoraj pojedla svoja dela :(
Res so zasvojlijivi. Domačini že vedo, kako se zadevi streže, saj je bil to nekoč pomemben okoliš za predelavo opija. Starejši še zmeram žvečijo betel ali nekaj njemu podobnega, zato imajo črne zobe.

Včeraj smo šli gledat sončni zahod na tempelj na vrhu hriba, pa so nas na poti pobrali trije bangkokčani z avtom.

image

Danes smo se zelo lenobno sprehodili do plantaže čaja in spet in spet poskušali take in drugačne. Najljubši mi je nekakšen z vonjem po mleku, pa mi njegov pridelovalec ne zna po angleško povedati česarkoli več. Sicer pa po dveh dneh s sabo tovorim že več kot kilo pretežno jasminovega oolong čaja…

image

image

image

Jutri se mogoče zgodi čudež in bomo videli sončni vzhod na templju. Taka magična atmosfera je tu, oblaki in meglice so, kot se zdi, povsem drugačni kot drugje.
Poleg tega je ponoči tudi kar mraz, domačini pa še podnevi nosijo bunde, pa je 25°C :)
Tako da ne vem, če se bom v najbolj mrzlem delu dneva res pripravljena izvaliti iz tople postelje!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s