Jodhpur

IMG_9843

Uspelo nama je razvozlati, kdaj se morava skobacati dol z vlaka, in sva to tudi uspešno izpeljali. Med kupom rikš sva se peš prebili po glavni nakupovalni ulici do tržnice in nato dokaj uspešno zavili v približno sedem napačnih smeri, preden so naju pravilno usmerili do guesthousea, kjer sva hoteli spati. Seveda sva šli povsem okol rit u varžet ;)

uradni vhod na jodhpursko tržnico

uradni vhod na jodhpursko tržnico

Tam so bili zasedeni, zato so telefonirali v prijateljski guesthouse in jim povedali, da plačava 350 rupij za dvoposteljno sobo. Ko sva prišli tja, so seveda hoteli 400, “ker so nama dali zastonj wifi”. Wifi je bil seveda zstonj po celi hiši ;)  Na srečo je Sandy dobra pogajalka in se je zmenila za 350. To je 5 evrov, torej 2,5 na osebo. In to sploh ni najcenejša opcija.

najina soba

najina soba

Živiva v Guesthouse Discovery. Le-ta se ponaša z zelo družabnim in glasnim uslužbencem Khanom, ki bi se rad poročil v tujo državo. Samo da veste, drage dame :D

Prvi dan sva se v glavnem sprehajali po bazarju. Želela sem kupiti še kakšno kurto, vendar mi nič ni bilo všeč. Tako sem le oprala to, ki jo nosim že 4 dni. Zdaj ima vonj po tobaku, ki ga prej ni imela, le kdo bi vedel, zakaj.

otroka na ulici

ženske na stojnici

tale krava je zasedala ves prehod. potem se je vanjo besno hupajoč pognal rikšar in jo zrinil nekam med stojnice, blazno smešno :)

tale krava je zasedala ves prehod. potem se je vanjo besno hupajoč pognal rikšar in jo zrinil nekam med stojnice, blazno smešno :)

ženske

prodajalec sezamovih sladkarij. preveč sladko zame, nič mi ni prodal

prodajalec sezamovih sladkarij. preveč sladko zame, nič mi ni prodal

hecna koza

izdelovalke nakita

izdelovalke nakita

IMG_9846

Om

tu sem hotela kupiti torbo. prodajalca sta mi ponudila čaj in zaklepetali smo se za kakšno uro. torbo sta mi potem hotela podariti

Zvečer sem v restavraciji na strehi pojedla ogromno riža z zelenjavo in posledično me je celo noč in dan bolel trebuh. Mogoče je pomagalo tudi pivo. Dva zabavna Avstralca sta pripovedovala svoje zgodbe. Upam, da bo Sandy napisala kaj o njih na njenem blogu. Upam, da sta z motorji varno prispela v Delhi, čeprav dvomim. James je po “blagem” bhang lassiju za nekaj časa izgubil zavest.

V postelji sem bila do enih popoldne, nato pa sva zlezli na trdnjavo Mehrangarh, ki se mogočno razprostira na klifih nad mestom.

le košček te utrdbe

le košček te utrdbe

Vratarji s smešnimi brki so naju hoteli prepričat v nakup vstopnice, vendar sva bili včeraj posvarjeni, da lahko po vrtovih hodiš zastonj.

IMG_9896

Pogled z vrha je fenomenalen.

modro mesto

modro mesto

V bližini stoji mavzolej Jawsant Thada, ki ne zahteva pretirane vstopnine, zato sva si ga ogledali. Cel je zgrajen iz belega marmorja.

Jaswant Thada

posebej mi je bila všeč relativna čistoča tega kraja

Jaswant Thada

golobi

Ker je moj trebuh še zmeram rahlo čudenn od včeraj, sem si za večerjo privoščila le lassi in dva sadeža, ki sem ju za par rupij kupila na ulici (kupila sem tudi zložljiv nož za 30 rupij, ki je odlično opravil nalogo lupljenja).

večerja, nimam pojma, kaj to je

moj edini obrok danes, nimam pojma, kaj to je

Sadež spominja na zelo sladko in zrnato hruško. Ni mi bil posebej všeč. Najbrž me bo napihnil kot balon.

Edit: Saurabh pravi, da je to chiku.

sončni zahod v Jodhpurju

pogled s strehe

mam dober razgled, mar ne?

mam dober razgled, mar ne?

Zdajle pišem tale blog post v sobi, ker so me na strehi začeli napadati komarji.

Iz sosednje sobe se je pred nekaj minutami nenadoma zaslišalo škripanje postelje in ženski vzdihi, ki pa so po najinem hihitanju precej hitro potihnili. Toliko o kvalitetnem seksu :D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s